Obtine rapid si simplu certificare

HACCP / ISO 22000 – Sistem de management pentru siguranta alimentului

Standard de referinta, HACCP / ISO 22000 este abrevierea de la Hazard Analysis & Critical Control Point. Obtinerea unei certificari HACCP / ISO 22000 arata clientilor dumneavoastra ca aveti implementate tehnicile si cerintele pentru a asigura o siguranta a alimentelor.

HACCP reprezinta un sistem al sigurantei alimentare care este bazat pe prevenire.

Contureaza o metoda organizata pentru a analiza procesele alimentare, determinand astfel posibilele riscuri si care desemneaza Punctele Critice de Control (PCC) ideale pentru a preveni ca alimentele nesigure sa ajunga la consumator.

HACCP se bazeaza doar pe Codul Alimentar (Codex Alimentarius) dezvoltat de catre Organizatia ONU pentru Hrana si Agricultura si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Este bine ca HACCP sa fie folosit doar cu o buna practica de productie si de igiena. Formand apoi elemente de securitate alimentara. De asemenea, este recomandat sa fie combinat cu un intreg sistem de management al calitatii – ISO 9001.

Cu un sistem de management al sigurantei alimentului HACCP / ISO 2200

1. Puteti sa identificati riscurile unei securitati alimentare si apoi sa implementati o rutina necesara

2. Va puteti asigura ca sunteti in conformitate cu legislatia care este relevanta in domeniu

3. Puteti sa diminuati costurile referitoare la rebuturi/risipa

4. Puteti sa incepeti imbunatatirea continua a practicilor cu referire la siguranta alimentului

Sistemul presupune controlul, identificarea si monitorizarea punctelor care sunt critice ale proceselor, unde ar putea sa fie compromisa intreaga calitate a produselor alimentare. Trebuie sa se aplice intregul lant de productie: Incepe cu cresterea plantelor, a animalelor pana la produsul final, cumparat si consumat.

Principii
HACCP / ISO22000

  • Determinarea unor riscuri in toate stadiile;
  • Masurarea probabilitatii de re(aparitie); identificarea unor masuri de prevenire;
  • Determinarea unor puncte operationale care ar putea fi controlate in vederea unei eliminari sau minimizari – in cazul reaparitiei PCC;
  • Determinarea unor valori si a limitelor critice care ar trebui sa fie mentinute pentru a asigura controlul PCC;
  • Stabilirea unui sistem ideal pentru monitorizarea PCC cu ajutorul inspectiilor/testelor planificate;
  • Determinarea unei actiuni corective in cazul in care procesul este in afara controlului sau care iese de sub control;
  • Elaborarea unor proceduri pentru a confirma ca sistemul HACCP functioneaza;
  • Determinarea inregistrarilor si a documentatiei necesare pentru aplicarea acestor principii ale sistemului HACCP;

Obtine o oferta de pret avantajoasa. Contacteaza-ne prin formular.








    logo-imab


    Din martie 2021 am obtinut acreditarea internationala de la IMAB:
    “International Management Accreditation Board”

    ISOTRANS SRL

    Demareaza procedura de obtinere a certificatului ISO

    Peste 1000 de companii din Europa au avut incredere in noi. Suntem concentrati sa oferim cele mai bune servicii din piata.

    + 0
    Clienti multumiti
    5/5
    0
    Standarde iso
    + 0
    Certificate iso emise
    0
    Tari in care emitem certificate

    Apeleaza la specialistii ISOTRANS pentru a otine certificarea HACCP / ISO 22000
    rapid si la cel mai bun pret.